
Opis
OPIS PRODUKTU:
Najwyższej jakości pasza, stworzona z myślą o zdrowiu całej rodziny. Zawarte w niej suszone pestki dyni, susz z pokrzywy i marchewki, kukurydza, soja i wyciąg z ziół są źródłem witamin i składników mineralnych.
Korzyści wynikające ze stosowania:
- Wysoka i długotrwała nieśność
- Zapewnia twardą skorupę jaj
- Zdrowe i pięknie upierzone nioski
- Doskonale wybarwione żółtka
- Uzyskanie jaj o bardzo wysokiej jakości spożywczej
- Niskie spożycie paszy przez kury
- Stabilną, wysoką produkcję masy jajowej przez cały okres nieśności
Kurka Naturka zawiera
- pestki z dyni - naturalna redukcja stresu oraz właściwy rozwój układu kostnego
- wyciąg z ziół - poprawa wchłaniania składników pokarmowych oraz dobre przyrosty
- susz z pokrzywy - zdrowie i odporność na choroby, liście pokrzywy są bogate w witaminy i składniki pokarmowe
- marchewka - jakość żółtek, smak rosołu, mięs i ciast dzięki licznym karotenom
- kukurydza i soja - ładne upierzenie ptaków
- kruszonka - wygodna w stosowaniu, wydajna, dobrze pobierana
Skład:
kukurydza, śruta poekstrakcyjna sojowa (toastowana), pszenica, gluten paszowy pszenny, otręby pszenne, pszenżyto, węglan wapnia, mąka z ziaren pszenicy, wywar gorzelniany zbożowy suszony (kukurydziany), fosforan jednowapniowy, chlorek sodu, wodorowęglan sodu, nasiona dyni i dyniowatych, marchew suszona, produkty przetwarzania ziół - pokrzywa
Składniki analityczne:
- Białko surowe 17,63%
- Włókno surowe 3,27%
- Lizyna 0,93%
- Wapń 0,96%
- Sód 0,17%
- Oleje i tłuszcze surowe 3,30%
- Popiół surowy 5,94 %
- Metionina 0,36%
- Fosfor (P) 0,59%
Dodatki
- Witamina A – 7 000 j.m.
- Witamina D3 – 3 000 j.m.
- Witamina E – 20 j.m.
- Żelazo ( siarczan żelaza) – 45 mg/kg
- Selen (selenin sodu) – 0,25 mg/kg
- Miedź (siarczan miedzi) – 10 mg/kg
- Mangan (tlenek manganu) – 62,5 mg/kg
- Cynk (tlenek cynku) – 50 mg/kg
- Jod (jodan wapnia) – 1,3 mg/kg